image
image

Senioren

Men hoopt oud te worden, maar men vreest de ouderdom.
Jean de la Bruyère
Frans schrijver 1645-1696

De kinderen het huis uit, grootouder worden, minder gaan werken, met pensioen gaan, kleiner of gelijkvloers gaan wonen, je partner verliezen: het hoort bij het leven en bij ouder worden. Met zijn allen worden we ook steeds ouder. De 'derde' levensfase, vanaf het vijftigste levensjaar, beslaat een steeds groter deel van ons leven. Het is een periode met zijn eigen fysieke en psychosociale kenmerken. Sommige zijn lastig, zoals lichamelijke ongemakken en kwalen, andere plezierig, zoals meer vrije tijd en minder noodzaak om mee te doen aan het gejaag in deze maatschappij. Naarmate mensen ouder worden, neemt de kans toe dat ze met het verlies van een levenspartner, familieleden of vrienden te maken krijgen. Door deze verliezen neemt het aantal sociale contacten af en wordt hulp vragen moeilijker. Daarnaast hoeft niet meer van alles, er is tijd voor rust en mooie dingen, het is de leeftijd voor wijsheid. De kunst van het ouder worden is ook het besef hebben dat je niet alles zelf hoeft te doen en hulp kan vragen.

MANS biedt advies en hulp bij het aanbrengen van structuur. Of het nu om uw huishouden, uw administratie of uw agenda gaat. Bijvoorbeeld bij het opruimen en opnieuw inrichten van kamers, bij een verhuizing en bij het op orde brengen en houden van uw administratie. Organiseren is onze specialiteit, samen met u vinden wij altijd een oplossing. U bent uniek, MANS biedt maatwerk.

Wij kijken samen met u waar de structuur ontbreekt, hoe deze het beste kan worden vormgegeven, waar de valkuilen liggen, etc. Tijdens dit proces ontstaat er een methode die geheel op uw situatie is afgestemd. Opruimen in huis of in uw administratie is nooit een doel op zich, maar een middel om structureel ruimte en overzicht te creëren. Het is het resultaat van een intensief en creatief proces dat MANS samen met u aangaat. De grote toegevoegde waarde van MANS is, dat wij met een ervaren en neutrale blik concreet advies geven en hulp bieden.

Opruimen? Dat kan ik toch zeker zelf wel! Verhuizen? Mijn kinderen kunnen daar prima mee helpen! Administratie? De buurman is boekhouder, ik vraag hem wel wat tips! In de meeste gevallen heeft u daar helemaal gelijk in en werkt dat prima. Maar vaak ziet u er zelf als een berg tegen op en hebben de kinderen het druk met hun eigen leven. Of blijft het opruimen steken op het moment dat u uw oude schoolrapporten tegenkomt of omdat u simpelweg niet weet waar u het allemaal moet laten. Of uw kinderen geven bij het verhuizen kritiek op wat u juist wel, of juist niet wilt bewaren (of zij blijven steken op het moment dat ze hun oude schoolrapporten tegenkomen!). En de buurman hoeft echt niet te weten wat u met uw spaargeld doet.

Wij van MANS zijn uw vertrouwenspersoon en hebben úw belang voor ogen, zijn neutraal en hebben de levenservaring, die nodig is om uw unieke situatie met respect en integriteit te benaderen. MANS is er voor u op een tijdstip dat het ú uitkomt, door de week of in het weekend.

Meermans Senioren afbeelding

Waar kan MANS u mee helpen?

Organiseren of begeleiden van verhuizing
Ouderen worden vaak genoodzaakt om te verhuizen en ervaren dit meestal als een ingrijpende gebeurtenis. In het huis dat moet worden verlaten, liggen veel herinneringen. Daarnaast lijkt het leeg halen van de eigen woning, het inpakken en verhuizen en alle bijkomende administratieve zaken een onmogelijke klus. Een verhuizing veroorzaakt dan ook vaak veel stress.

MANS kan u hierbij helpen: van advies tot ’raad en daad’. MANS maakt samen met u een plan van aanpak, waardoor de verhuizing als een goed georganiseerd project wordt ervaren. Dit loopt uiteen van het daadwerkelijk opruimen en inpakken, een goede samenwerking met de verhuizers tot en met de administratieve afhandeling. Denk hierbij aan het inlichten van de leveranciers van gas, water, elektra, telefoon, internet etc. Maar denk daarbij ook het coördineren van de verhuisdag zelf. Wij zorgen er voor dat u 's avonds met een goed gevoel op uw verhuizing terugkijkt en zich al direct thuis voelt in uw nieuwe woning. Zo nodig is uw "bedje gespreid" en uw televisie geïnstalleerd. MANS kan ook zorgen voor de opmaak en verzending van een persoonlijke verhuiskaart.

Administratieve en praktische hulp na overlijden
Het is heel verdrietig om de nalatenschap van een overleden familielid of partner af te moeten handelen. Vaak is het ook lastig om als familie te moeten beslissen hoe u met persoonlijke bezittingen van een naaste omgaat. Wij van MANS fungeren als een objectief klankbord, dat u ook in deze moeilijke periode kan bijstaan. Wij informeren bijvoorbeeld alle instanties en helpen u met het opruimen van de spullen van de overledene. U beslist zelf wat u wilt houden of wegdoen. MANS helpt u die keuzes bewuster te maken en met respect een laatste eer te bewijzen aan uw dierbare.

Herindelen van ruimtes
Moet er een bed in de kamer geplaatst worden, is een (logeer)kamer een rommelhok geworden of weet u niet meer wat er op zolder of in de schuur te vinden is? Puilen de keukenkastjes uit? Kan de meterkast niet zonder gevaar open? Is de thuisadministratie in doosjes, tasjes of laatjes blijven liggen, totdat de belastingaangifte gedaan moet worden?

MANS kan u begeleiden en helpen bij het opruimen en het herindelen van kamers. Het resultaat is altijd: meer ruimte, rust, ’lucht’ en overzicht.

Inrichten van een hobbyruimte
Wanneer uw hobby meer ruimte vraagt dan de eettafel dan is het van belang een plek te creëren, die daarvoor geschikt is. Zo voorkomt u dat er ’met het bord op schoot’ gegeten wordt, omdat de eettafel in beslag is genomen. MANS kan u helpen, waardoor u gemakkelijk uw spullen kan scheiden. Uw huis wordt zo weer een ‘thuis’ waar u met plezier kunt leven én uw hobby kan uitoefenen. MANS kan met u doornemen, wat u kunt doen om de ruimtes optimaal te benutten, kamer voor kamer.

MANS kan u begeleiden en helpen bij het creëren en inrichten van een hobbyruimte. Het resultaat is altijd: meer ruimte, rust, ’lucht’ en overzicht.

Verkoop of verhuur klaar maken van een huis
Het is algemeen bekend dat een opgeruimd en gestructureerd huis sneller en voor een hoger bedrag verkocht wordt dan een rommelig huis. Zeker in de huidige markt is het van belang uw woning op een zodanige manier te presenteren, dat potentiële kopers of huurders uw huis optimaal zien en niet afgeleid worden door wat er allemaal nog gedaan moet worden. Bij een juiste presentatie van uw woning ziet een geïnteresseerde koper of huurder een maximale potentie van uw huis en zal hierdoor eerder enthousiast zijn. U kunt zelf met onze tips aan de slag of samen met MANS orde op zaken stellen.

MANS kan u begeleiden en helpen bij het opruimen van uw huis en het creëren van ruimte. Het resultaat is altijd: meer ruimte, rust, ’lucht’ en overzicht.

En dit zijn slechts enkele voorbeelden...
U bent uniek en MANS levert maatwerk. Als u voelt dat u een steuntje in de rug nodig heeft, een zetje om weer op gang te komen of behoefte heeft aan raad en/of daad, laten we dan vrijblijvend een afspraak maken voor een intakegesprek om te kijken of het klikt en hoe MANS u kan helpen.

En als MANS u niet kan helpen?
Wanneer wij van Mans van mening zijn dat er extra expertise nodig is of een extra paar handen nodig zijn, dan zullen wij u dit eerlijk zeggen en gaat MANS samen met u op zoek naar een oplossing.

Facebook IconBekijk ons op LinkedIn!Bekijk ons op LinkedIn!