Senioren willen wel betalen voor gezelschap

-- Posted: 24 november 2014 -- By: Guda Jolanda -- Comments: 0

Er wordt bezuinigd op de thuiszorg, ouderen moeten omzien naar andere ondersteuning. Daar springen verschillende bedrijven op in. Hun product, ‘gezelschap tegen betaling’, vindt gretig aftrek.

Gezelligheid kent geen tijdEen groeiend aantal ouderen maakt gebruik van betaald gezelschap, dat bijvoorbeeld met hen gaat wandelen, een spelletje doet of meegaat naar het ziekenhuis. Nu de overheid een stap terug doet in de ouderenzorg en bezuinigt op de thuiszorg, floreren de bedrijven die deze diensten aanbieden. Enkele duizenden ouderen maken er inmiddels gebruik van. Ook MANS kan hierin wat betekenen voor senioren .
Het zou net zo vanzelfsprekend moeten zijn om ‘sociale zorg’ te vragen – hulp en gezelschap – als lichamelijke zorg en huishoudelijke hulp. Waarom zou je je moeten schamen om gezelschap te vragen, terwijl het dat is waaraan veel senioren het meest behoefte hebben? Het is juist dapper als mensen dat durven aangeven.
Deze ingekochte aandacht is alleen bereikbaar voor degenen die er het geld voor hebben. In veel gevallen betalen de kinderen mee aan zulke diensten. Die wonen vaak ver en voelen zich schuldig dat ze hun ouders niet de zorg en aandacht kunnen geven die ze in hun ogen verdienen.

Sommige ouderen vinden het lastig zulke hulp aan anderen te vragen en voelen zich onafhankelijker als ze voor een dienst betalen. Als MANS hiervoor wordt ingezet, wordt er met veel aandacht geluisterd naar de behoefte en wensen van de ouderen. Gezien de levenservaring en leeftijd van de medewerkers van MANS, kan een integere en passende invulling worden verleend.

Categorieën

Organisatie

Facebook IconBekijk ons op LinkedIn!Bekijk ons op LinkedIn!