De eerste opdracht

-- Posted: 3 oktober 2014 -- By: Guda Jolanda -- Comments: 1

Nog nauwelijks van start en de eerste opdracht diende zich aan!
Ambrosius 3
Een ware noodkreet van de woonmakelaar van Woningcorporatie Parteon. Een pientere dame van 86 jaar wilde verhuizen van een grote flat met drie slaapkamers naar een aanleunwoning met één slaapkamer. Fysiek was mevrouw niet bij machte om dit zelf te doen en ook geen naaste vrienden of familie die haar konden bijstaan.Twintig jaar eerder verhuisde zij van een zeer grote eengezinswoning met garage naar deze flat.

De flat werd zo ingericht dat werkelijk alle spullen meegenomen konden worden. Elke muur in de flat werd voorzien van een (senioren)wandmeubel en alle kasten werden gevuld met praktische spullen en ‘herinneringen’. Als je hele leven in deze kastjes ligt opgeslagen, dan is het heel moeilijk om hier afstand van te doen. Verhuizen is dan geen kwestie van inpakken en weg wezen, maar er moet een zorgvuldige selectie  gemaakt worden van wat mee kan en wat niet. Voor een buitenstaander is die keuze niet moeilijk, maar voor de betrokkene emotioneel een zware klus.

De eerste stap was kennismaken, de woning(raad) bekijken en vertrouwen winnen. Het werd al snel duidelijk dat we een intensief (coachings)traject ingingen. Nadat we samen de aanleunwoning goed bekeken en gemeten hadden, ontwikkelde zich een plan de campagne. We konden op het oude adres duidelijk aangeven hoeveel en welke kasten er maximaal mee konden en zo kon ook bepaald worden wat de maximale hoeveelheid spulletjes kon zijn. Gelukkig kon de nieuwe woning qua inrichting de oude evenaren.

Mw Ambrosius tussen de dozenNa enkele weken waren we helemaal klaar voor de daadwerkelijke verhuizing. Mulder Verhuizingen kwam voorrijden met een verhuisploeg. Alles werd ingepakt, ingeladen en op het nieuwe adres weer uitgeladen. Zeer professioneel en geduldig en in een prettige samenwerking. Alle meubels pasten precies zoals we dat bedacht hadden en door een goede voorbereiding, konden de spulletjes snel op hun nieuwe plek worden gezet. Na een ontzettend lange dag, met emotionele pieken en dalen, begon het nieuwe adres steeds meer ‘te huizen’.

Toen we mevrouw na deze intensieve dag achterlieten in haar nieuwe huis, zat ze er al heel gezellig bij. Ze kon koffiezetten, een broodje maken, televisie kijken, alle lampen waren aangesloten en mevrouw haar bed was klaar om er zo in te schuiven. De week die daar op volgde, hebben wij nog geholpen met uitpakken en hebben we gezorgd dat alle klusjes, zoals schilderijen en lampen ophangen, gedaan waren. Mevrouw heeft het naar haar zin in haar nieuwe thuis!

Het was een mooi project en we hebben een warme band opgebouwd. We zullen haar zeker nog eens bezoeken om een kopje koffie te drinken.

 

 

Categorieën

Organisatie

Facebook IconBekijk ons op LinkedIn!Bekijk ons op LinkedIn!