Jaarlijkse congres van het VVD Seniorennetwerk

-- Posted: 19 september 2014 -- By: Guda Jolanda -- Comments: 0

VVD SerniorennetwerkIn het kader van het verkennen van de doelgroep Senioren zijn wij van MANS op 12 september 2014 naar het jaarlijkse congres van het VVD Seniorennetwerk getogen om ons licht op te steken. Deze netwerkdag werd bijgewoond door Tweede Kamerleden Bas in ’t Wout, Helma Lodders en Ockje Tellegen, die allen aanspreekbaar waren op hun eigen vakgebied. Dit Senioren-congres is bedoeld als platform om met VVD-ers, belangstellenden en Kamerleden ideeën uit te wisselen over onderwerpen die voor senioren belangrijk zijn. Zie ook de site van de VVD.

Op het programma stonden o.a.:

Vergrijzing biedt kansen, vereist verandering! door de heer Govert Gijsbers van TNO.

De studie ‘Het succes van de vergrijzing’ van TNO en het Den Haag Centrum voor Strategische Studies (HCSS) concludeert dat vergrijzing een groot goed is omdat steeds meer mensen in goede gezondheid steeds ouder worden. De Nederlandse samenleving kan de uitdaging van de vergrijzing goed aan op voorwaarde dat we bereid en in staat zijn een aantal veranderingen en vernieuwingen door te voeren. Het rapport  ‘Het succes van de vergrijzing’ kunt u downloaden op deze site.

Hoe krachtig is de positie van de patiënt /cliënt? door mevrouw Wilma de Wind van het NPCF.

Patiëntenfederatie NPCF (Nederlandse Patiënten Consumtenten Federatie) is een koepel van 32 organisaties. Zij maken ons sterk voor alle mensen die zorg nodig hebben. Voor meer informatie kunt u de site bezoeken.

Het is duidelijk dat ouderen graag zelf de regie in handen houden. Echter, het is praktisch gezien niet altijd mogelijk dit te zelf realiseren. Hierbij kan MANS zeker eenvan dienst zijn.

Voor verhalen uit de praktijk over oud worden in Nederland is de brochure ‘Oud worden in Nederland verhalen uit de praktijk’  hierover een aanrader.

De middag werd afgesloten met een epiloog “met een knipoog” door Wytze Russchen, Toplobbyist Europa, schrijver van het recente boek “het oliemannetje”.

 

 

Categorieën

Organisatie

Facebook IconBekijk ons op LinkedIn!Bekijk ons op LinkedIn!